Angående Covid-19

Vi på Himmelsby SPA & Konferens skulle vilja redogöra för dig som gäst med tanke på de skärpta restriktionerna hur det påverkar vår verksamhet i dagsläget.
Vi har sedan innan vidtagit åtgärder och är väl förberedda på detta eftersom vi noga har följt & följer utvecklingen av Covid-19. Vi får både riktlinjer och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och branschorganisationen Visita. Himmelsby SPA & Konferens håller öppet som vanligt men med reducerat antal gäster & åtgärder i verksamheten. Himmelsby SPA & Konferens erbjuder stora ytor med stora möjligheter att håll goda avstånd till andra gäster. Vid samlingar i restaurang görs sedan tidigare åtgärder för att fördela gäster på olika tider vid fasta sittningar i restaurangen. Det är även viktigt att varje gäst håller ett säkert avstånd till andra gäster i våra allmänna lokaler för en säker miljö.

Restaurang & servering
Vi serverar buffé till frukost, lunch & fika. För att undvika köbildning blir du tilldelade ett bord och tillsagd när det är din tur att ta av maten.
Det finns möjlighet att beställa frukostbox om ni hellre vill äta frukost på rummet. Vid lunch och fika kan vi erbjuda bordsservering. Säg till om detta vid bokningen. Handskar & handsprit finns tillgängligt för att hålla god hygien & förhindra smittspridning. Det finns även möjlighet att beställa frukost, lunch, fika & middag som take-away. Till middagen har vi som vanligt vår 3-rätters gourmémiddag som serveras vid bordet. Max 8 personer får sitta vid samma bord.

Hygien, hälsa & lokalvård
Något som är viktigt för oss är våra medarbetares & våra gästers hygien & hälsa. På väl valda platser har vi satt ut handsprit för att du som gäst ska känna dig säker & kunna hålla en god handhygien. Vår lokalvård har utökat sina städrutiner kraftigt & gjort åtgärder för att hålla en mycket hög renlighet & en bra miljö att vistas i. Alla handtag spritas två gånger/dag. Känner man sig sjuk ska man stanna hemma både som medarbetare och gäst.

SPA
Vi har även gjort åtgärder i vårt SPA på grund av omständigheterna.
Det finns olika typer av virus och Coronavirus Covid-19 tillhör gruppen Coronavirus som visat sig vid andra coronavirus vara enklare att döda. Det innebär att virus dör i kontakt med klorerat vatten och dessutom har vi UV-ljus i våra reningsverk vilket skyddar ytterligare. Himmelsby SPA & Konferens har således dubbla skyddssystem mot virus i våra pooler och bassänger.

Vad anses vara en allmän sammankomst
Då regeringen har lagt förbud mot allmänna sammankomster på över 8 personer tänker vi förklara mer exakt för dig vad det innebär. En allmän sammankomst är exempelvis en demonstration, föreläsning, samling för religionsutövning, teater, konsert eller biografföreställning. En allmän sammankomst räknas om det är öppet för allmänheten & därav gäller det inte för vare sig SPA eller restaurang som anses vara allmänna ytor precis som i en mataffär. Det gäller inte heller en konferens- eller ett bröllopsarrangemang. Vid SPA, restaurang, konferens & bröllop tillämpas istället avståndsrestriktionerna där vi erbjuder större ytor för antalet personer i fråga.

Av- & ombokning
Vad gäller av- & ombokning går det att av & omboka fritt fram till 10 dagar innan ankomst. Vid avbokning därefter debiteras vistelsen till 100%.
Vi har vårt mycket billiga av- & ombokningsskydd på 95:-/person för dagspa. För övernattning ligger vårt av- & ombokningsskydd på 495:-/person. Vi hänvisar även till att du som gäst kontrollerar vad du har i din kort-, hem- & reseförsäkring som skydd då en större del av försäkringar täcker vistelser med övernattning. Vi ber dig att stanna hemma om du har varit i kontakt med någon som är bekräftad positiv för Coronavirus eller känner egna symtom.
Läs mer om våra av- & ombokningsvillkor på vår hemsida:
https://himmelsbygardshotell.se/allmanna_villkor/

Kontakta oss
På grund av omständigheterna kan det ta lite längre tid för oss att svara.
Det är många som ringer till oss ber vi er ha tålamod då vi försöker svara på så många samtal som möjligt. Om du har möjlighet ber vi dig vänligen mejla till info@himmelsbygardshotell.se med din fråga då vi alltid svarar inom 24 timmar.