Fler än 17.000 personer har besökt Himmelsby SPA & Konferens för att sätta ner sina fötter bland hungriga Garra Rufa fiskar. Vågar du?


Vårt unika Fisk-SPA är en helt naturlig metod för att få friska och välvårdade fötter. Vi använder Garra Rufa fiskar som suger och nibblar bort dina döda hudceller och samtidigt ger en lätt och avslappnande massage. Fiskarna har inga tänder, så du kan luta dig tillbaka och avnjuta denna hissnande behandling.

Vid ert besök får ni uppleva en fiskpedikyr som ni sent ska glömma. Kom gärna 15 minuter innan er bokade tid. Det behövs lite förberedelser i form av fottvätt innan fiskarna får sätta igång och arbeta. Hela 10 personer kan få behandling samtidigt, så passa på att ta med vännerna på en hissnade upplevelse.

Fiskpedikyrpaket

Familjefisket

Börja med valfri måltid och därefter 20 min hissnande fiskpedikyr
Välj mellan:

Frukostbuffé 08:00-09:30
Gårdslunchbuffé 12:00-13:00
Gourméfikabuffé 14:30-15:30
Gårdsburgare 18:00-19:00

Pris endast:
595:-/person vardag, 695:-/person helg
(Ord. pris: 679:-/person vardag, 749-849:-/person helg)

Fiskpedikyr

Fiskpedikyr 20 min

För er som under 20 minuter vill prova på hur det känns när fiskarna nibblar på fötterna.

Pris: 450:-/person

Fiskpedikyr 50 min

Vi rekommenderar 50 minuter för att fiskarna ska hinna göra ett riktigt grundligt arbete.

Pris: 550:-/person

NYHET!
Fisk-SPA Helkropp!

Tänk dig en pool med hungriga Garra Rufa-fiskar. Här är det inte bara fötterna
som ska attackeras – utan hela kroppen!

Perfekt upplevelse till jubilaren!

20 min
Pris: 1795:-/person
Premiärerbjudande  995:- /person

Se video från Himmelsby SPA & Konferens Fisk-SPA

Vårt unika Fisk-SPA är en helt naturlig metod för att få friska och välvårdade fötter. Vi använder Garra Rufa fiskar som suger och nafsar bort dina döda hudceller och samtidigt ger en lätt och avslappnande massage. Fiskarna har inga tänder, så du kan lugnt luta dig tillbaka och njuta av behandlingen. Kom gärna 15 minuter innan er bokade tid. Det behövs lite förberedelser i form av fottvätt innan fiskarna får sätta igång behandlingen.

I vårt stora behandlingsrum finns det plats för upp till 10 personer. Bänkarna är högre än vanliga stolar så vi rekommenderar att man är smidig och rörlig för att kunna få behandling. Behandling är inte möjlig för personer som har svårt att röra sig eller sitter i rullstol.

  • Kom klädd i vida byxor som går att vika upp till knäna.
  • Det är viktigt att ni inte har smort in benen med olja eller lotion samma dag som ni kommer till oss. Fiskarna mår inte bra av de ämnen som finns i dessa produkter.
  • Om ni har målade tånaglar är det viktigt att ni inte tar bort färgen med aceton innan ert besök. Det går bra att få behandling med målade tånaglar.

Behandlingen börjar med att fötterna tvättas i varmt rinnande vatten, så att tänka på är att man måste kunna vika upp byxorna (för er som bokat SPA-paket går det bra att komma till behandlingen i badrock).

Därefter är det dags att låta fiskarna göra underverk med dina fötter. Du sätter dig bekvämt och placerar dina fötter i det varma vattnet. De små tandlösa fiskarna kommer direkt och börjar nibbla/nafsa bort torr hud och lämnar frisk, mjuk och fin underliggande hud kvar.

Känslan är lite pirrande och mycket behaglig. Det kan jämföras med att doppa fötterna i kolsyrat vatten. Nu är det bara att njuta och fascineras av de små underverken som frenetiskt jobbar med dina fötter. Fisk-SPA är en mycket skonsam och hälsosam peeling och micromassage av dina fötter. Blodcirkulationen stimuleras och resultatet blir mjuka, silkeslena och varma fötter. Dessutom har fiskarna ett enzym i sin saliv som påstås ha läkande effekt. Sedan urminnes tider har de små Garra Rufa fiskarna använts i medicinskt syfte

Vad exakt innebär behandlingen?

De flesta människor upplever torr och fnasig hud på fötterna. Många tillbringa mycket tid med att smörja och fila för att försöka åtgärda detta. Våra fiskar avlägsnar effektivt den döda huden så att den friska underliggande huden kommer fram. Detta samtidigt som fiskarna med sin saliv smörjer upp fötterna med så att de blir lena och mjuka.

Hur känns det?

Man kan likna behandlingen vid känslan av att sätta ner fötterna i kolsyrat vatten eller som att foten vaknar. En härlig vibrerande känsla som till och med den mest kittliga personen upplever som fantastisk.

Är behandlingen hygienisk?

Behandlingsprocessen är fullständigt ofarlig och helt ren. Vattnet cirkulerar konstant och filtreras genom en avancerad reningsprocess. Vattenkvaliteten övervakas fortlöpande.

Kan jag få några sjukdomar?

Nej, absolut inte! Fiskarna överför inte några sjukdomar till människor. Vi har de bästa filtreringssystemen för att garantera största möjliga säkerhet och hygien för båda kunder och personal.

Äter Garra Rufa något annat än död hud?

Fisken matas  med speciellt foder för att säkerställa att de är friska och trivs i miljön.

  • Om ni har oläkta sår.
  • Om ni har nagel- eller fotsvamp eller vårtor.
  • Om ni behandlas med liktornsplåster eller andra starka ämnen. Behandlingen måste vara avslutad minst en vecka före ert besök.

En historia om hur fiskpedikyren startade som behandlingsmetod: En herde hade skadat sin fot. Ute på sin vandring stötte han på en varm källa där han stoppade ner sin skadade fot. Fiskarna började direkt nibbla i såret. Herden märkte efteråt hur snabbt såret läkte och berättade vitt och brett om sin upplevelse av de helande fiskarna. Snart började folk från vida omkring att besöka källan med allehanda hudbesvär. I Turkiet har fiskarna under lång tid använts som behandlingsmetod för eksem och andra hudbesvär. Forskningen har kommit fram till att Garra Rufa fisken utsöndrar ett slags enzym, diathanol, som optimerar hudens förnyelse.

Kangal fisken; Garra Rufa på latin och som även kallas Doctor Fish upptäcktes för flera hundra år sedan. Fiskarna lever i sin naturliga miljö i varma källor i Mellanöstern. Lokalbefolkningen upptäckte att fiskarnas nibblande hade en rad goda hälsoeffekter. Sedan en lång tid tillbaka har fiskarna behandlat människor för diverse hudåkommor t.ex. eksem och psoriasis. De har rengjort och mjukat upp människors hud i århundraden. Garra Rufa är en unik fisk som lärt sig leva i ogästvänliga vatten med en hög temperatur på 35-40 grader. Fiskarna livnära sig på bl.a. döda hudceller från djur och badande människor. Fiskarna används idag världen över inom hälsovård och skönhetssalonger som skönhets peeling för kroppen. Fiskarna producerar enzymer i sin saliv som är bra för hudens celldelning. Under behandlingen ger fiskarna en behaglig micromassage som stimulerar blodcirkulationen i fötterna/händerna. Fiskarna har inga tänder utan nibblar/nafsar bort döda hudcellerna. De angriper aldrig frisk och levande vävnad. Något att lägga märke till är att fiskpedikyren är en helt och hållet smärtfri behandling. De flesta tycker att det ger en behaglig, kittlande och pirrande känsla. Man kan säga att fiskpedikyren liknar en lätt massage.