Fler än 17.000 personer har besökt Himmelsby SPA & Konferens för att sätta ner sina fötter bland hungriga Garra Rufa fiskar. Vågar du?


Vårt unika Fisk-SPA är en helt naturlig metod för att få friska och välvårdade fötter. Vi använder Garra Rufa fiskar som suger och nibblar bort dina döda hudceller och samtidigt ger en lätt och avslappnande massage. Fiskarna har inga tänder, så du kan luta dig tillbaka och avnjuta denna hissnande behandling.

Vid ert besök får ni uppleva en fiskpedikyr som ni sent ska glömma. Kom gärna 15 minuter innan er bokade tid. Det behövs lite förberedelser i form av fottvätt innan fiskarna får sätta igång och arbeta. Hela 10 personer kan få behandling samtidigt, så passa på att ta med vännerna på en hissnade upplevelse.

Fiskpedikyrpaket

Familjefisket

Ankomst mellan 15.00-16.00
Ni börjar med vår populära fikabuffé. Därefter får ni en hissnande upplevelse med 20 min fiskpedikyr.

Pris endast:
595:-/person vardag, 695:-/person helg
(Ord. pris: 679:-/person vardag, 849:-/person helg)

Boka Familjefisket
Har du presentkort? Boka Här!

Fiskpedikyr

Fiskpedikyr 20 min

För er som under 20 minuter vill prova på hur det känns när fiskarna nibblar på fötterna.

Pris: 450:-/person

Boka Fiskpedikyr

Fiskpedikyr 50 min

Vi rekommenderar 50 minuter för att fiskarna ska hinna göra ett riktigt grundligt arbete.

Pris 550:-/person

Bokning Fiskpedikyr

Se ny video från Himmelsby SPA & Konferens Fisk-SPA

Vårt unika Fisk-SPA är en helt naturlig metod för att få friska och välvårdade fötter. Vi använder Garra Rufa fiskar som suger och nafsar bort dina döda hudceller och samtidigt ger en lätt och avslappnande massage. Fiskarna har inga tänder, så du kan lugnt luta dig tillbaka och njuta av behandlingen. Vid ert besök får ni uppleva en fiskpedikyr som ni sent ska glömma. Kom gärna 15 minuter innan er bokade tid. Det behövs lite förberedelser i form av fottvätt innan fiskarna får sätta igång behandlingen.

Vårt behandlingsrum

I vårt stora behandlingsrum finns det plats för upp till 10 personer. Bänkarna är högre än vanliga stolar så vi rekommenderar att man är smidig och rörlig för att kunna få behandling. Behandling är inte möjlig för personer som har svårt att röra sig eller sitter i rullstol.

Förberedelser inför ert besök hos oss

  • Kom klädd i vida byxor som går att vika upp till knäna.
  • Det är viktigt att ni inte har smort in benen med olja eller lotion samma dag som ni kommer till oss. Fiskarna mår inte bra av de ämnen som finns i dessa produkter.
  • Om ni har målade tånaglar är det viktigt att ni inte tar bort färgen med aceton innan ert besök. Det går bra att få behandling med målade tånaglar.

Avstå från Fiskpedikyr

  • Om ni har oläkta sår
  • Om ni har nagel- eller fotsvamp eller vårtor
  • Om ni behandlas med liktornsplåster eller andra starka ämnen. Behandlingen måste varit avslutad minst en vecka innan ert besök.

Så här går behandlingen till

Behandlingen börjar med att fötterna tvättas i varmt rinnande vatten, så att tänka på är att man måste kunna vika upp byxorna (för er som bokat SPA-paket går det bra att komma till behandlingen i badrock). Därefter är det dags att låta fiskarna göra underverk med dina fötter. Du sätter dig bekvämt och placerar dina fötter i det varma vattnet. De små tandlösa fiskarna kommer direkt och börjar nibbla/nafsa bort torr hud och lämnar frisk, mjuk och fin underliggande hud kvar. Känslan är lite pirrande och mycket behaglig. Det kan jämföras med att doppa fötterna i kolsyrat vatten. Nu är det bara att njuta och fascineras av de små underverken som frenetiskt jobbar med dina fötter. Fisk-SPA är en mycket skonsam och hälsosam peeling och micromassage av dina fötter. Blodcirkulationen stimuleras och resultatet blir mjuka, silkeslena och varma fötter. Dessutom har fiskarna ett enzym i sin saliv som påstås ha läkande effekt. Sedan urminnes tider har de små Garra Rufa fiskarna använts i medicinskt syfte.

Vanliga frågor och svar

Vad exakt innebär behandlingen? De flesta människor upplever torr och fnasig hud på fötterna. Många tillbringa mycket tid med att smörja och fila för att försöka åtgärda detta. Våra fiskar avlägsnar effektivt den döda huden så att den friska underliggande huden kommer fram. Detta samtidigt som fiskarna med sin saliv smörjer upp fötterna med så att de blir lena och mjuka.
Hur känns det? Man kan likna behandlingen vid känslan av att sätta ner fötterna i kolsyrat vatten eller som att foten vaknar. En härlig vibrerande känsla som till och med den mest kittliga personen upplever som fantastisk.
Är behandlingen hygienisk? Behandlingsprocessen är fullständigt ofarlig och h